proč zrovna tohle?

Na začátku to byla snaha vymyslet něco, co by se mohlo konat bez ohledu na omezení a prudy způsobené covidem.  Vyvinulo se to do dálkové jízdy, která důkladně prověří stroje i posádky. Už jenom absolvování celé trasy v sedmi dnech je výkon. Odměna přichází ve formě zážitků z míst a z cest, které jsou pro spoustu z nás neznámé až exotické, a přitom je máme doslova za humny. Některé úseky českého pohraničí byly dlouho běžným smrtelníkům těžko přístupné. O jiných zase jen prostě nevíme, protože jsme odjinud. V každém případě stojí za to je poznat tak, jak vypadají dnes.

Máme za sebou dva ročníky. Na první ročník se registrovalo 27 posádek, z nichž na trať skutečně vyjelo 18 posádek a z nich 14 zdárně dokončilo celou trasu. Vítězství si odvezly rovnou dvě posádky – Pavel Hašek s vozem Škoda Felicia (1964) a Václav Čermák (Saab 96, 1979). Další informace a podrobné výsledky prvního ročníku najdete v archívu.

Trasa druhého ročníku zůstala téměř stejná, ale jela se po směru hodinových ručiček. Z 12 přihlášených posádek na trať vyrazilo 10 veteránů. Přes všechny objížďky a mrzutosti na trase, požáru navzdory, nejlepší posádky dosáhly obdivuhodných výsledků. Vítězství si zopakoval Pavel Hašek s vozem Škoda Felicia (r.v. 1964). Podrobné výsledky druhého ročníku opět najdete v archívu.

V předchozích dvou letech jsme si objeli Čechy zleva i zprava a moc jsme si to užili. Teď máme pár nových projektů a proto jsme se rozhodli dát v roce 2023 Kotlině pauzu. Rádi bychom vám nabídli nové zajímavé trasy a místa v naší původní společné domovině. Chceme si je napřed projet na vlastní kůži a na to potřebujeme trochu času.

Přejeme všem v roce 2023 hodně radostných kilometrů a těšíme se, že se spolu uvidíme na některé z tradičních veteránských akcí, třeba na Mílích nebo na Zbraslavi.

Za organizátory

Radek